Kihagyás

Technikai követelmények

Azonosítók, jelszavak

A korábbi félévhez hasonlóan mindenkinek szüksége lesz a h-s azonosítóra (ezt a levelezésben illetve a számonkérések során az azonosításban fogjuk használni) illetve egy NEPTUN azonosítóra (amivel a tanulmányi rendszert tudja használni). Kérünk mindenkit, próbálja meg ezeket memorizálni! Még szükség lesz ezekre a további félévekben is.

Aki valami oknál fogva nem emlékszik bármelyikre, az újra megkaphatja ezeket a hallgatói szerver regisztrációs oldalán. A nevet, édesanya leánykori nevét, és a születési dátumot úgy kell megadni ezen az űrlapon, ahogyan az az egyetemi adatbázisban szerepel (ami remélhetőleg megegyezik a hallgató által ismert adatokkal, olvassátok el az apróbetűs részt a lap alján :)).

Az űrlap kitöltése után (a Rendben, mehet gomb megnyomásával) egy olyan oldalra jutunk, amiről több fontos információra lesz szükségünk, ezek:

  1. A h###### alakú h-s azonosító (ahol a # egy-egy decimális számjegyet jelöl, vagyis egy h után következő 6 darab számjegy lesz az azonosító)
  2. A ABCDEF alakú NEPTUN azonosító (ahol az A-F az angol ábécé tetszőleges nagybetűit jelölik, azaz 6 darab nagybetűből áll a kód)
  3. Az angol ábécé kis- és nagybetűiből illetve számjegyekből álló kezdő jelszó. Elvileg a korábbi évben ezt a jelszót már mindenki megváltoztatta, így ez már nem érvényes.
  4. A hivatalos egyetemi e-mail cím, ami Vezeteknev.Keresztnev@stud.u-szeged.hu alakú, több keresztnév esetén a @ előtt újabb .Keresztnev tagokkal, illetve gyakori nevek esetén (értsd: már van pont ilyen nevű aktív egyetemi hallgató) .# alakú számlálóval kiegészítve. Valójában a h######@stud.u-szeged.hu alakú, a h-s azonosítóból képzett e-mail cím is használható, a két cím ugyanazt a postafiókot jelenti.

A h-s azonosító ismeretében elvileg mindenki be tud lépni a STUD-os levelezőbe a korábban általa megadott jelszóval!

Nem sikerül belépni a STUD levelezésbe

Amennyiben nem sikerül sokadik próbálkozásra sem belépni és már úgy gondolod, hogy csak a csoda segíthet, akkor írj levelet a help@cc.u-szeged.hu címre, melyben röviden elmondod a problémát (a h-s azonosítód, NEPTUN azonosítód, teljes neved mindenképpen szerepeljen a levélben, de jelszót ne adj meg!).

A h-s azonosító másik feladata a levelezés mellett, hogy mindazon kabinetes erőforrásokat el tudja érni minden informatikát tanuló hallgató, amikkel az egyes tárgyak során kapcsolatba kerülnek. Így a h-s azonosító alkalmas többek között arra, hogy belépjünk vele a BIRO rendszerekbe, vagy a kabinetben fel tudjuk mountolni a home könyvtárunkat.

Nem sikerül belépni a kabinetes erőforrásokra!

Ha valaki elfelejtette azt a jelszót, amit korábban a az Informatikai Intézet honlapján a jelszóváltó oldal, jelszóváltó űrlapján beállított, akkor sem kell kétségbe esni, keresni kell a kabinet rendszergazdáit személyesen az IR220-as szobájában vagy a kabinet@inf.u-szeged.hu címen, és ők segítenek a jelszó visszaállításában.


Utolsó frissítés: 2022-03-16 08:55:57