Kihagyás

Formai követelmények

Aki kérdez csak 5 percig tűnik butának, aki nem az örökre

Az itt felsoroltak csak a kiemelten fontos formai dolgokat érintik, egyéb formai kérdésekben a gyakorlatvezető dönt.

Törzsszöveg

Minden szövegnek, ábrának és képnek olvashatónak kell lennie A4-es lapra nyomtatás során ill. prezentáció esetén a kivetítőn nagyítás nélkül (javasolt betűméret: 11-14pt). A leadott anyagok nyelve magyar vagy angol, de szövegrészeken (egy komment, egy leírás, stb.) belül ne keverjük a nyelveket (kivétel az egyes forráskód idézetek).

Ábrák, diagramok és táblázatok

Mitől ábra egy ábra?

A kettőnél kevesebb elemből álló ábra (diagram, gráf) nem számít ábrának. Az olyan ábra ahol nincs az elemek között kapcsolat (él) nem számít ábrának.

Nem tudsz mindig ott lenni, hogy elmagyarázd a jelölést

Az olyan ábrát vagy képernyőképet amihez nem tartozik legalább egy bekezdésnyi magyarázó vagy részletező szöveg nem vesszük figyelembe a teljesítés során.

Az ábráknak és a képernyőképeknek tartalmaznia kell a bemutatott elemeket. Logikátlan vagy követhetetlen módon feldarabolt ábrákat nem fogadunk el.

Prezentáció

A prezentációk során javasoljuk a ,,The beamer class User Guide for version 3.57'' 5. fejezetében ,,Guidelines for Creating Presentations'' leírt irányelvek betartását. (a prezentációkat nem kötelező LaTeX-ben készíteni)


Utolsó frissítés: 2023-01-20 13:15:16