A hallgató ebben a feladatrészben a választott témakörhöz kapcsolódó olyan anyagokat gyűjti össze és teszi elérhetővé a Chiron barlangja honalapon, amelyek az önálló feladatvégzést segítik. Beleértjük továbbá az olyan anyagokat, ami magát a mentori munkát segíti, vagy a mentor ismereteit bővíti az adott témában.

Milyen segédanyagok tartoznak ide?

Gyakorlatilag bármi, ami a témával kapcsolatos és használható leírást tartalmaz. Lehetnek ezek link gyűjtemények, tutorialok, e-könyvek.

Milyen módon tehetem elérhetővé az anyagot?

A honlap céljáról magán a honlapon található információ. A hozzájárulás módját a projekt README.md fájlja írja le. A korábbi félévben összegyűjtött anyagok felhasználhatóak alapként. Ezek frissítése és karban tartása szintén a mentor feladata. Ezeket a félév során adjuk ki a hallgatóknak. Az új anyagokat a _pages/topics mappába kell helyezni.

Letölthető anyagok mérete!

Figyelj arra, hogy lehetőleg a témához kapcsolódó és rövidebb, tömörebb anyagot tölts fel. Gondolj arra, hogy a GitHub tárolókapacitása is véges!

Szerzői jogvédett anyagok!

Csak olyan anyagot tölts fel, amely nyilvános használatra készült és nem sért szerzői jogokat. A jogvédett anyagokat eltávolítjuk a felületről és az az ilyen anyagok feltöltése az értékelésben is pontlevonást eredményezhet.

Készíthetek magam is összefoglaló anyagot?

Természetesen, sőt kifejezetten hasznos olyan összefoglaló anyag készítése, ami kiemeli a lényeget és tömör, jól használható segédletet ad a hallgatói munkához.

Infografika

Az infografikák olyan vizuális elemek, amelyeket az adatok és az információk tömör átadására tervezetek. Mivel az emberek többsége vizuális típus, ezért a grafikus, vizuális információk feldolgozása gyorsabb, könnyebb számukra. Az infografikák az emberek ezen tulajdonságára épít, gyorsan és hatékonyan lehet általuk információt közölni.

Az Interneten számos segédeszköz létezik, amelyek segítségével könnyen készíthetünk látványos infografikákat. Az alábbi ábrán, ami maga is egy infografika, láthatunk példákat. Ugyanakkor a bemutatókészítő alkalmazások, mint a PowerPoint, LibreImpress is kiválóan alkalmas ilyen anyagok elkészítésére, számos ingyenesen használható sablon közül válogathatunk.

INFO

Az értékelés során a segédanyagok összegyűjtésére és közzétételére 16 pontot szerezhetsz. Ugyanakkor a mentorálásra is adható pluszpont (összesen 8), amely a kiemelkedő munkáért, a színvonalas anyag összeállításáért adható.


Utolsó frissítés: 2023-02-03 09:26:49