Kihagyás

Követelmények

Gyakorlaton való részvétel

A gyakorlaton a részvétel kötelező. A jelenlétet a Concierge rendszerben kell minden órán bejegyezni. Két igazolatlan hiányzást fogadunk el. Az elmaradás pótlása igazolt és igazolatlan esetben is a hallgató felelőssége. Minden egyéb esetben a hatályos TVSZ-ben leírtak érvényesek.

A levelező tagozaton a gyakorlat látogatása nem, de a projektbemutatón való részvétel kötelező.

Kommunikáció

A gyakorlattal kapcsolatos kommunikáció kétféle módon történhet a következőképpen.

Csak a hivatalosan!

A gyakorlattal kapcsolatos kommunikáció során csak a hivatalos csatornákat fogadjuk el. Minden más esetben (akár további értesítés nélkül) figyelmen kívül haggyjuk.

Nyílt

Javasoljuk a hallagtók számára, hogy kérdéseiket és hozzászólásaikat az alábbi a többi hallgató számára is látható csatornákon tegyék meg.

  • Személyesen az órán
  • CooSpace névtérben a közös fórumon
  • hallgatói GitLab szerveren

A kérdéseiből nem csak te tanulhatsz!

Feri és Béla ugyanarra az órára járnak, de a terem két legtávolabbi pontján ülnek. Az egyik órán a gyakorlatvezető azt a következőt mondja. "Nem szabad nagy bináris fájlokat Git-ben tárolni." Béla odasúgja a mellette ülőnek: "De hát minden bináris a gépen..." A mellette ülő megvonja a vállát. Ő se érti.

Pár perc múlva Feri jelentkezik, a gyakorlatvezető felszólítja. "De a számítógépen minden fájl bináris formában van tárolva, nem?" kérdezi Feri. A gyakorlatvezető pár példán keresztül mutatja be, hogy itt mit értünk nagy bináris fájl alatt.

Béla elgondolkodik. Ha Feri nem kérdez lehet sose értem meg ezt a részt. Lehet hogy rosszul kezelem a Git-et és emiatt pontot vesztek. Lehet hogy ezen a pár ponton múlik a sikeres félév.

A gyakorlatvezető ideje véges

A gyakorlatvezető megnyitotta az olvasatlan levelet. "Kedves ..." Hogy is hívták...? "Béla" Melyik órára jár? Átlép a Coospace-re. Keresgél. "hétfő 8:00". Ez a 12-dik ilyen levél a héten. A honlapon volt egy félreérthető rész, melyett többen is érszrevettek. A gyakorlatvezető ugyan küldött értesítést a félreértésről a közös fórumban, de ez nem állította meg a levelek sorát. A gyakorlatvezető nagyot sóhajt. Projektmunkákat kellene javítani, ezzel se lesz készen a héten. És a többi hallgató már várja az eredményt... A jövő héten "mikor lesz kijavítva" levelek jönnek... A gyakorlatvezető ismét nagyot sóhajt.

Privát

Azokban a ritka esetekben, amikor a kérdések személyes adatokat is érintenek (pl. betegség) a hallgatók e-mailben is küldhetnek üzenetet. A gyakorlattal kapcsolatos kommunikáció során csak az egyetemi (stud-os) email címről és a gyakorlat e-mail címére érkező leveleket fogadjuk el.


Utolsó frissítés: 2023-02-02 18:28:39